Message boards : Number crunching : More wu to process
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2

AuthorMessage
Gunnar Hjern

Send message
Joined: 4 Nov 16
Posts: 20
Credit: 118,453,585
RAC: 1
Message 3581 - Posted: 24 Jul 2019, 18:19:08 UTC - in response to Message 3577.  

Hi Krzysztof!

I can see there are over 3 million WU:s ready to send but nevertheless my computers get
"Project has no tasks available" answers when asking for WU:s??
Some of them have run completely dry now, having no work at all.

Kindest regards,
Gunnar
ID: 3581 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Krzysztof Piszczek - wspieram ...
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 15
Posts: 812
Credit: 143,843,798
RAC: 157
Message 3582 - Posted: 24 Jul 2019, 18:21:28 UTC - in response to Message 3581.  

Just use "update project", it should kick server and download some WU's
Krzysztof 'krzyszp' Piszczek

Member of Radioactive@Home team
My Patreon profile
Universe@Home on YT
ID: 3582 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Gunnar Hjern

Send message
Joined: 4 Nov 16
Posts: 20
Credit: 118,453,585
RAC: 1
Message 3583 - Posted: 24 Jul 2019, 18:36:25 UTC - in response to Message 3582.  

Hi!
I've tried the update-button several times, and I have also tried the "Reset project".
At the end I completely removed the project from the computer, and then added it again,
but not even that helped.
//Gunnar
ID: 3583 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Pete Broad

Send message
Joined: 7 Jan 16
Posts: 20
Credit: 198,015,333
RAC: 24,989
Message 3584 - Posted: 24 Jul 2019, 19:02:08 UTC - in response to Message 3583.  

Same here, no work available on Androids and PC's, but plenty of work showing up on the server.



Pete
ID: 3584 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Krzysztof Piszczek - wspieram ...
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 15
Posts: 812
Credit: 143,843,798
RAC: 157
Message 3585 - Posted: 24 Jul 2019, 19:03:35 UTC - in response to Message 3583.  

Reset project didn't help - it even make more pressure on server as new host have to be added to table of waiting machines ;)

I have temporary attached everything in home and clicking max 3 times on update helps... But, this is not real solutions - I know that :(

I just create just to much tasks with updated application on same time and problem solves itself soon. If not, I will clear all caches on server tomorrow.
Krzysztof 'krzyszp' Piszczek

Member of Radioactive@Home team
My Patreon profile
Universe@Home on YT
ID: 3585 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Gunnar Hjern

Send message
Joined: 4 Nov 16
Posts: 20
Credit: 118,453,585
RAC: 1
Message 3586 - Posted: 24 Jul 2019, 19:08:00 UTC - in response to Message 3585.  

Hi!
I've just made one more observation:
It seems like the file libmvec yet again is dynamically linked, because I get the error
error while loading shared libraries: libmvec.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

from some of my computers.
//Gunnar
ID: 3586 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Krzysztof Piszczek - wspieram ...
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 15
Posts: 812
Credit: 143,843,798
RAC: 157
Message 3587 - Posted: 24 Jul 2019, 19:15:40 UTC - in response to Message 3586.  

Which host? (Or system).
Krzysztof 'krzyszp' Piszczek

Member of Radioactive@Home team
My Patreon profile
Universe@Home on YT
ID: 3587 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Gunnar Hjern

Send message
Joined: 4 Nov 16
Posts: 20
Credit: 118,453,585
RAC: 1
Message 3588 - Posted: 24 Jul 2019, 19:26:49 UTC - in response to Message 3587.  

Hi Krzysztof!

It is only the hostid=54252 machine that producing compute-error so far, but I haven't forced the other empty machines yet, so there will likely be more of my hosts showing this error.
It seems that none of the machines still running Ubuntu 14.x have got that file, but I could find it on one of the Ubuntu 18.x computer that I have here. I will check on the other machines when I get home in an hour or so.

//Gunnar
ID: 3588 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Krzysztof Piszczek - wspieram ...
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 15
Posts: 812
Credit: 143,843,798
RAC: 157
Message 3589 - Posted: 24 Jul 2019, 19:37:46 UTC - in response to Message 3588.  

Ok, I will wait :)

Anyway, previously machine used for compiling Linux_x86_64 app was based on Debian 7, now it is Debian 9 and some libraries are changed...
Krzysztof 'krzyszp' Piszczek

Member of Radioactive@Home team
My Patreon profile
Universe@Home on YT
ID: 3589 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Gunnar Hjern

Send message
Joined: 4 Nov 16
Posts: 20
Credit: 118,453,585
RAC: 1
Message 3590 - Posted: 24 Jul 2019, 19:46:59 UTC - in response to Message 3589.  

Hi!
Are there any package in the Ubuntu and/or Debian repositories that contain just that libmvec.1.so file?
If so, the fix might be as simple as apt-get installing that package, but then I guess it must be exactly THAT file:
On the Ubuntu 18.04 machine that I'm sitting at just now, I can find both libmvec-2.27.so , libmvec.so.1 , and libmvec.so , along with some static .a libraries.
If you can recompile the app with libmvec statically linked, that might be a better solution.
//Gunnar
ID: 3590 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile Krzysztof Piszczek - wspieram ...
Project administrator
Project developer
Project tester
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 15
Posts: 812
Credit: 143,843,798
RAC: 157
Message 3591 - Posted: 24 Jul 2019, 19:54:35 UTC - in response to Message 3590.  
Last modified: 24 Jul 2019, 19:55:21 UTC

As I recognise, libmvec isn't linked.
Is probably linked by other standard library from system (Debian 9) :(


This is a typical problem with Ubuntu :(
Ubuntu even if is based on Debian uses it's own solutions. This is why I'm not compiling x64 apps on Ubuntu because:

Apps compiled on Debian runs on every Linux;
Apps compiled on Ubuntu runs on every Linux... If it is Ubuntu...

Edit:

Makefile script are same, as with previous application
ID: 3591 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
sid

Send message
Joined: 13 Apr 17
Posts: 10
Credit: 35,890,333
RAC: 0
Message 3594 - Posted: 25 Jul 2019, 10:29:49 UTC - in response to Message 3591.  

I'm having the same error.
Should it be fixed on a server side?
ID: 3594 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Topper

Send message
Joined: 12 Feb 18
Posts: 5
Credit: 3,012,667
RAC: 0
Message 3595 - Posted: 25 Jul 2019, 10:47:43 UTC

One PC is getting no work since yesterday. ID: 526294 with Win 10
ID: 3595 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
mmonnin

Send message
Joined: 2 Jun 16
Posts: 166
Credit: 296,797,712
RAC: 751
Message 3601 - Posted: 25 Jul 2019, 23:42:31 UTC - in response to Message 3573.  

I would reach the opposite conclusion. They have no problem making work, and I have not had any problems downloading the work units in the past few weeks.


Hosts are fine if they already have work then tasks can be leisurely downloaded when the server responds but not every request is returned with a task. The admin even said to update several times to get tasks so the issue still remains.
ID: 3601 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jim1348

Send message
Joined: 28 Feb 15
Posts: 253
Credit: 200,562,581
RAC: 10,402
Message 3602 - Posted: 26 Jul 2019, 5:54:50 UTC - in response to Message 3601.  

The admin even said to update several times to get tasks so the issue still remains.

I had problems getting work for a couple of days, and manual updates did not help. Then I suspended all the other projects I was running. That caused Universe to request work, and it immediately downloaded work units.

I think there is something wrong with how the server responds to requests.
ID: 3602 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2

Message boards : Number crunching : More wu to process




Copyright © 2022 Copernicus Astronomical Centre of the Polish Academy of Sciences
Project server and website managed by Krzysztof 'krzyszp' Piszczek